Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

torsdag 2 februari 2017

Myran V5
Vi har under veckan tillfört en ny mötesplats i vår miljö i form av ett bord med ord som rimmar. Detta har varit väldigt uppskattat, inte bara av de äldsta utan även av de yngsta barnen. De pekar på bilderna och en del upprepar de ord vi säger när vi pekar på bilden. Bordet har lett till många diskussioner- Rimmar lamm med tår? Eller är det kanske ett får? De äldre barnen har även intresserat sig för vårt rim memory.


Några av barnen har även hunnit med att blåsa bubblor i vatten. Här övar vi vår munmotorik vilket kan vara ganska klurigt, hur gör man när man blåser? Till en början blåste vi med sugröret ovanför vattenytan, lätt som en plätt! Sedan stoppade vi i sugrören i vatten med diskmedel. Det var inte riktigt lika lätt. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar