Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 22 september 2017

Spindeln v 38

När vi var i skogen för ett tag sedan plockade vi med oss en hel del material. Pinnar, kottar, blad och barr fick följa med tillbaka till förskolan. Vad skulle vi ha materialet till?

Tanken var att vi skulle göra ett träd tillsammans, ett gemenskapsträd! Ett träd som ska representera vänskap, samarbete, mångfald, gemenskap, likheter och olikheter. Dessutom ska trädet "tala" till oss! 

Trädets stam ritades upp på ett papper. Sedan fick barnen klistra material och sätta tumavtryck på pappret! Lite tveksamt var det i början men sedan ville barnen knappt sluta! På föräldramötet blev det föräldrarnas tur! 


Vi vill gärna att ni föräldrar som inte fått möjlighet att sätta ert avtryck på vårt träd gör det. Det går också bra att fortsätta att "känna av" vad trädet tänker eller säger! Lappar att skriva på finns!

Idag har barnen också fått möjlighet att fundera på vad trädet tänker. Även deras "pratbubblor" kommer att sättas upp. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar