Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

måndag 9 oktober 2017

Nyckelpigan och fänkålen

Förra veckan fick barnen möjlighet att med hjälp av konturpenna och akvarellpennor avbilda en en fänkål. De tittade noga på hur fänkålen ser ut, de använde även förstoringsglas för att se detaljerna bättre. Barnen använde sig av begreppen detaljer, konturer och nyanser. Några av barnen tyckte att det var svårt att göra konturerna medans några tyckte att det var  detaljerna som var det svåra. Andra tyckte att det var lätt som en plätt!
Kom gärna in på avdelningen och ta en titt på våran dokumentationsvägg.

Det här är ett sätt att avbilda en fänkål på. Finns det fler sätt? Kan man använda sig av hundraspråklighet? Vår nyfikenhetsfråga till barnen den här veckan blir " På vilka olika sätt kan man avbilda en fänkål?"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar