Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

måndag 16 oktober 2017

Den förstorade fänkålen

Den förstorade fänkålen.

Hur kan man förstora och avbilda en fänkål tillsammans?
Tillsammans med vår student Linn så fick fyra barn skapa en stor fänkål. De hade ett foto av en fänkål att titta på. De ritar konturerna på det stora pappret och börjar täcka den med olika material de har tillgång till. Materialet går i den färgskala som fänkålen är. Barnen har koll på konturer, detaljer och mönster.

Efter maten hade vi stormöte där de fick berätta om sitt samarbete. Detta var första gången vi gjorde detta och med lite ledande frågor så kom de igång med sitt berättande. De tyckte inte att det var svårt att samarbeta "vi bestämde tillsammans", "det var svårt att klippa i tyg " 
De andra barnen fick vara med och ställa frågor till sina kompisar, detta var också lite svårt då det var första gången frö de flesta. De ville gärna säga t ex "va fin den är". Men med lite hjälp så fick vi fart på frågorna, och fin blev den, den förstorade fänkålen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar