Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

torsdag 14 december 2017

Nyckelpigan fixar julstämning

När vi var i skogen i veckan så samlade vi massor av pinnar. De pinnarna skulle vi använda till att göra en gran. Tillbaka på förskolan så funderade vi på hur vi skulle göra. Barnen kom med flera förslag på hur vi skulle göra och hur den skulle se ut.

Vi kom överens om hur skulle göra och sedan var det dags att börja arbetet. Det gällde att få till rätt form på granen. Vi började med att lägga alla pinnar på golvet för att jämföra och för att hitta rätt längder.


Det blev en gran och nu skulle vi bara få pinnarna att sitta fast. Vi beslutade oss för att både limma och knyta för att få det riktigt stadigt. Nu återstår det bara att pynta granen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar