Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 1 december 2017

Sagojul och sångstund för Nyckelpigan

Igår fick vi åka buss ut till Kolmårdens djurpark. Framme vid djurparken gick vi en kort promenad genom den stängda parken upp till Barnens gård. Där fick vi se en teater om tomten och hans nissar.


Efter föreställningen kom tomten och nissarna ner till barnen så de fick prata med dem och berätta vad de önskade sig till julklapp. Utflykten uppskattades av barnen och bäst var nog bussturen. Tack till Lions i Åby som bjöd oss på det här!

Tisdag den 5/12 ska vi gå till det nya äldreboendet och sjunga luciasånger för de som bor där. Vi ska vara där kl.10.30 och är tillbaka på förskolan innan lunch. Är man ledig så får man gärna komma den stunden och följa med ändå om man vill.
Vi tränar för fullt på sångerna som vi ska sjunga. Det är en del svåra texter med många, för barnen, obekanta ord. Fröjdefull, flitig, fålar är bara några av de ord som vi stöter på. Vad betyder "ingen dager synes än" är även sådant som vi funderar på och hjälps åt att reda ut vad det betyder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar