Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

torsdag 29 mars 2018

Konstverk av mat och avancerade konstruktioner

Vad kan hända under en vecka på Nyckelpigan......förutom att vara Monet?

Vi har fått tillbaka vårat konstverk som varit i Stockholm och hälsat på. Vi fick massor med spännande lappar som berättade vad Lindas kurskamrater sett i vår tavla.Vi har varit på äldreboendet och sjungit påsksånger. Vi hade med oss en påsktavla som vi gjort.Tänk att man kan göra konstverk av mat. Här krävs det både koncentration och tålamod, det är inte alltid bönorna ligger still där man vill!!


Plus Plus konstruktionerna blir mer och mer avancerade, de inkluderas i olika byggen och barnen förhandlar och löser konflikter mellan varandra. Här tillåts man komma och gå i leken och barnen släpper in varandra, en lek som håller över tid.
Vi har möblerat om lite på avdelningen, legot har fått flytta in i det som tidigare var vår "snick" och i legorummet finns det en playdoh deg, något vi inte haft på Nyckelpigan tidigare. Här tillför vi annat material som kan användas ihop med degen och det växer fram alla möjliga skapelser. Det blev ett bra "nytt rum" att vara i.
Vi önskar all en riktigt skön Påskledighet 🐣🐤🐥🐔🐞

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar