Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

torsdag 1 mars 2018

Lerkorvar och konstbeställning

Vi har fått en konstbeställning på Nyckelpigan !!

Vi har fått en beställning på en tavla av vår utvecklingspedagog. Vi använde oss av lera för att lägga ut på canvasduken innan vi började måla. 

Vi använde akrylfärg när vi målade. Uppdraget var att måla alla utrymmen runt leran. Vi hade bestämt innan att hålla oss till gröna nyanser och använda oss av kunskapen vi fick med oss från konstmuseet när vi blandade färg. Fänkålsgröna nyanser skulle det vara så klart!!


Det färdiga resultatet, vad ser vi?? En gubbe, ett ledset hjärta, en myra........ Ser man olika saker om man vänder på tavlan? Och vad händer när vi tar bort leran?Det är spännande och kul att måla med akrylfärg och på canvasduk. Nu vill vi måla mer.......
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar