Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

måndag 5 mars 2018

Nyckelpigan härmas

Vi på Nyckelpigan har blivit så inspirerade av Monet och konstverket "Näckrosor". Vi vill härmas och försöka göra en egen "Näckrosor".
 Idag påbörjade vi etapp ett. Vi ska tillsammans måla på en canvasduk och med akrylfärg, det är material som de flesta av barnen är bekanta med sen tidigare. Det som däremot var nytt för barnen var verktyget, vi använde wellpapp som en slags skrapa.  Vi försökte lista ut vad det är för färg längst bak eller vilken färg ska man börja med. Barnen kom fram till att det är blå som är längst bak. Den första gruppen av barn fick blå och lite svart att arbeta med.


Efter att färgen hade torkat så tog nästa grupp vid och de fick blå och vit färg.Nu får vi  fundera på hur vi ska göra. Ska vi måla med pensel, papper eller kanske fingrarna? Vad är det för färger som behövs?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar