Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

onsdag 21 mars 2018

Tavlan växer fram

Vi fortsätter att blanda färg och skapa. Nu är det dags att måla blad och blommor. Vi tittar med hjälp av förstoringsglas var blommorna ska vara och vilken färg det ska vara. Man måste titta noga för att det ska bli rätt. Några barn vill göra som de själva tycker men då föreslår vi att de kan måla på ett annat papper vilket de tycker är okej. 

I vårt arbete med tavlan ser vi att barnen har utvecklat sin respekt för varandra. Vi ställer lite krav på dem, de får inte bestämma var eller vad man ska måla. Vi tittar noga och nära på Monets tavla för att försöka efterlikna. De tittar, funderar och blandar till rätt färg. De måste förhålla sig till det och man kan inte själv fatta beslut för vad som ska målas. Tavlan är vår gemensamma och den är vi rädda om. Det här blir ett första steg att kunna förhålla sig till saker i livet som inte är förhandlingsbara.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar