Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

tisdag 17 april 2018

Spindeln - experiment

Då var det dags att experimentera. Vi skaffade vita tulpaner som placerades i glasburkar med vatten färgat med karamellfärg. Blått, gult, grönt och rött! Ska vi ha någon mer färg? Kanske lila!? Barnen visste att det blir lila om man blandar rött och blått. Den lilla färgen såg nästan ut som blåbärssoppa! Nu var frågan om något skulle hända med blommorna!

Och det gjorde det. Redan efter ett dygn hade några blommor ändrat färg.


Men den gula har inte sugit upp! Pedagogerna hann inte innanför dörren innan barnen kom och berättade. Spännande, spännande!

Vi har också passat på att provsmaka av våra odlingar. Krassen var svårt att hitta smaken på. Paprika, jordgubbssylt och vanilj var förslagen! Ärtskotten var betydligt lättare! De smakade gott, sa barnen. Precis som ärtor!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar