Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

måndag 16 april 2018

I vilka världar kan man vara?

Vi har kommit igång med green screen och barnen är väldigt engagerade och fascineras av att man kan befinna sig i olika världar/bilder. De ifrågasätter än så länge inte hur det kan bli så eller hur det går till, utan deras fascination handlar mer om att man kan vara på olika ställen, i olika världar. De önskar allt från godisland, wildkids till dinosaurievärldar. Vi utforskar och lär oss vidare. Barnen lär sig snabbt tekniken och kan sköta iPad och app själva.

Vi klurar vidare på hur vi kan utveckla detta och på vilka olika sätt vi kan utforska tekniken.

Det finns några filmklipp att titta på, tyvärr kan vi inte lägga upp dessa på bloggen men säg gärna till så kan vi visa er. Eller varför inte prova att göra en själva?!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar