Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

tisdag 15 maj 2018

Potatisodling och skolbesök

Den här veckan är vi mest upptagna med skolbesök, att vara ute i det fina vädret och ta hand om vår potatis. Potatisen som vi planterat i en hink växer så det knakar.....undrar om det blir någon potatis innan alla Nyckelpigor slutat på Albäcken.

Finns annat än potatis också som överlevt en hel vinter.Skolbesöken den här veckan är de näst sista. De barn som besökt Åbymoskolan har/kommer få träffa sina faddrar den här veckan. Faddrar är de barn som går i nuvarande förskoleklass, de visar runt barnen på skolan både inne, ute och matsal. På Sandtorpet fick vi pedagoger från förskolan inte följa med in idag. Barnen var själva med sina blivande pedagoger och nya kompisar. Spännande!  
På Jursla fick man lära sig ”Jurslasången”, den var lätt att lära sig, sen är det ju spännande att åka skoltaxi dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar