Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

måndag 20 augusti 2018

Nyckelpigan

Nu är nästan alla barn tillbaka igen efter sommarledigheten. Vi har börjat att titta på de saker från naturen som några av barnen har tagit med sig. Det är allt ifrån äpplen, stenar, snäckor, pinnar och mycket annat som vi tittar på med hjälp av webbägget. Webbägget förstorar upp till 43 gånger och vi  använder oss av projektorn för att få upp bilderna på väggen. Det här gör att vi tillsammans kan titta och fascineras av det vi ser. Idag tittade vi tillsammans på ett av de foton som vi tagit med webbägget och funderade på vad vi trodde att  det föreställde. Barnen hade många olika förslag på vad det kunde vara. 

Några förslag var:
-Som en slags växt
-Ser ut som ett bär
-Ett träd
-Gräs

Ett av barnen ville att vi ska gå till skogen och utforska lite spännande och konstiga saker. Det ska vi göra och då tar vi med oss webbägget så att vi kan titta närmare på de saker som vi vill utforska i naturen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar