Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 28 september 2018

Att förundras stort och smått

Trädet som varit vårt gemensamma projekt tillsammans med barnen och vårdnadshavare har nu blivit färdigt. Det symboliserar ett "VI" och det ska vi välkomnas av varje dag. Vi på grodan. Vi tillsammans. 
Jaget och Vi:et är något vi arbetar med varje dag på olika sätt. Ett exempel kan vara turtagnningen vid frukten när vi övat på att varje barn skickar fruktfatet vidare till nästa kamrat. På så sätt stärker vi kamratkänslan och medvetenheten om att det finns fler kamrater. Vi ser att fler och fler spontant väljer att hålla varandra i handen när vi går till matsalen. Vi har, tillsammans med barnen, plockat hem mer skogsmaterial som vi har dukat upp på ett spegelbord. På olika sätt har vi undersökt, utforskat och förundrats över materialet. Vi har jämfört storlek och vikt men även provat att prassla med löv och dela på pinnar. Vi har tagit fram små påsar som intresserar barnen. I dem kan saker plockas ned, kottar, stenar eller våra egna händer! Hur låter det om man klappar händerna med påsar på?
Även genom att använda webbägget har vi undersökt och utforskat naturmaterial. Då kunde man se nya saker. Vad tror ni att det här är förstoringar på?
Onsdagen den 3 oktober har vi pedagoger kompetensutvecklingsdag. Vi vill påminna er om att förskolan då är stängd!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar