Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 7 september 2018

Vi har husdjur!

I början av veckan tog vi oss en tur till skogen igen. Det blev en härlig förmiddag uppe på berget ovanför minneslunden. Barnen hittade ganska snart sniglar som de fascinerades av. Senare i veckan fick vi lära oss att det inte heter snigel utan snäcka. En snigel har inget hus, vilket en snäcka har. Vi bestämde oss för att fyra snäckor skulle få följa med till förskolan.
Vi samlade även material som förhoppningsvis skulle göra så att snäckorna ska trivas inne hos oss.

Här håller vi på att fixa i ordning i akvariet. Gräs, löv, pinnar, några stenar och lite annat som gör att snäckorna ska känna igen sig.


Vi har även ställt iordning miljöerna inne på avdelningen så att vi människor ska trivas och ha det bra:) Kom gärna in och titta.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar