Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 12 oktober 2018

Form och mönster

Vi har under veckan som gått arbetat vidare med leran och spiralformen(snäckan).  Snäckans mönster fascinerade och vi såg att det var alldeles randigt. Vi ser och hör att barnen är intresserade av mönster och symmetri. Det är synligt i leken och i skapandet.
På IPaden har vi en app som heter KaleidaCam. Med hjälp av den skapar barnen vackra symmetriska  mönster. Det blir som en jättestor mandala som visas på väggen med hjälp av projektorn. Vi har märkt att projektorn hjälper till att få fler barn engagerade i vad som skapas på IPaden, man kan jobba tillsammans.Under vecka 42 kommer vi att ha en student här som heter Stina Andersson. Hon läser första terminen på lärarprogrammet.

Trevlig helg önskar vi på Nyckelpigan!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar