Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

tisdag 9 oktober 2018

-Jag kan nu, för jag har tränat

När vi utmanar barn att pröva på något som ”de aldrig gjort” säger en del att ”det kan jag inte”. Men efter att ha provat och försökt så blir kommentaren istället ”Jag kan!!”. 
Vi ser att alla barn är nyfikna på att prova och vill försöka, även om de kanske från början inte vill. Man kan ta hjälp av kompisen bredvid eller så är vi pedagoger med och stöttar. Det är kanske första gången man provar att t ex jobba med lera......
Leran använder vi just nu för att jobba vidare med snäckan och dess form och mönster, och barnen löser utmaningen på olika sätt, och det fantastiska är att det inte finns något rätt eller fel.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar