Albäckens förskola ligger mitt i Åby, en ort norr om Norrköpingstätort och ingår i Kvillingespåret. Vi har fokus på språk, matematik, no/teknik, barns delaktighet och inflytande. Genom att vi på ett medvetet sätt arbetar med leken stimulerar vi barnens språkliga och matematiska utveckling. Närheten till skogen och en stor gård inbjuder till mycket utevistelse och lek.

fredag 14 december 2018

Vad är mönster?

Vi fortsätter att arbeta med mönster på olika sätt . Och vi funderar samtidigt på vad mönster egentligen är. Är mönster bara sådant man kan se?  Finns det mönster överallt? Kan man känna mönster? Eller höra? Är ett streck ett mönster? 

Vi målar och färglägger men den här gången använder vi pastellkritor (kladdkritor). Nu blir det mer färg på pappret. 


Nu blir det lite lättare att färglägga hela rutorna!

Att klappa i takt är också ett slags mönster. Vi har använt pinnar, claves, eller bara händerna för att klappa takten till ramsor och sånger.  Lite klurigt men kul tycker barnen. Rytmen och takten är utvecklande för språket. 


Barnen bygger gärna mönster.Vi utmanar barnen med att fortsätta bygga ett påbörjat mönster eller bygga ett likadant.
Vi försöker också skapa mönster genom att limma färdigklippta pappersremsor på ett stort papper. Att limma är inte det lättaste. Först ska det vara lim på och sedan ska remsan vändas åt rätt håll för att den ska fastna. Det här måste vi träna mer på. 


Vi fortsatte att limma, men nu blev det snögubbar. Det här är också ett slags mönster!


Häromdagen kom det en liten snögubbe på besök. Den kikade på oss genom fönstret.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar